Следвайте Гласове в ТелеграмНяколко страни от НАТО и Европейския съюз разглеждат

...
Следвайте Гласове в ТелеграмНяколко страни от НАТО и Европейския съюз разглеждат
Коментари Харесай

Роберт Фицо: Западни държави обмислят двустранни споразумения за изпращане на войски в Украйна

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Няколко страни от НАТО и Европейския съюз преглеждат опцията за изпращане на военни в Украйна на двустранна основа, съобщи през днешния ден министър председателят на Словакия Роберт Фицо, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Фицо, който от дълго време се опълчва на военните доставки за Украйна и е заел позиция, която някои критици считат за проруска, не даде детайлности, а други европейски водачи не разясниха незабавно казаното от него.

Той приказва преди срещата на европейските водачи в Париж, на която се чака да участва по-късно през днешния ден.

" Ще се огранича да кажа, че тези тези (в подготовката за срещата в Париж) допускат, че редица страни от НАТО и Европейски Съюз обмислят, че да изпратят свои войски в Украйна на двустранна основа ", съобщи Фицо на ефирен брифинг след съвещанието на словашкия съвет за сигурност.

" Не мога да кажа с каква цел и какво би трябвало те да вършат там ", сподели той, като добави, че Словакия, член на Европейски Съюз и на НАТО, няма да изпраща бойци в Украйна.

Фицо съобщи, че вижда риск от огромна ескалация на спора в Украйна и че повече информация не може да бъде разкрита пред обществеността.

Около 20 европейски водачи, измежду които и Фицо, ще се съберат през днешния ден в Париж, с цел да изпратят на съветския президент Владимир Путин обръщение за европейската решителност във връзка с Украйна и да се опълчват на решителността на Кремъл, че Русия е длъжна да завоюва войната, която навлезе в третата си година, заяви Франция.

Френският президент Еманюел Макрон предложения европейските водачи в Елисейския замък на работна среща, оповестена в напълно къси периоди, поради това, което съгласно неговите съветници е ескалация на съветската експанзия през последните няколко седмици.

Фицо съобщи, че свикването на срещата демонстрира, че тактиката на Запада във връзка с Украйна се е провалила. Той съобщи, че ще взе участие в градивно в съвещанието, макар че по думите му " го побиват тръпки " от изпратените материали за разискванията.

Източници: Fakti.bg, " 24 часа "

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР